Tower Bridge
Tower Bridge, SE1 2UP
 

(c) I Love London.nl

Tower Bridge is één van de meest karakteristieke, herkenbare bruggen ter wereld. De brug is voltooid in 1894, na 8 jaar van bouwwerkzaamheden. Heel veel mensen weten echter niet waarom deze brug is gebouwd en waarom deze brug zo afwijkt van alle andere bruggen in London. Destijds was London Bridge de enige brug over de Thames. Toen London begon te groeien werden er meer bruggen gebouwd. Echter deze lagen allemaal ten westen van London Bridge, omdat het gebied ten oosten een drukke haven was geworden (Pool of London). In de 19e eeuw werd het oosten van London zo dicht bevolkt dat de publiek druk toenam voor de bouw van een brug ten oosten van London Bridge. In 1876 werd door de Corporation of London, de verantwoordelijke instantie voor dat gedeelte van de Thames, besloten dat het probleem niet langer kon worden genegeerd. Omdat de haven niet afgesloten mocht worden, diende de brug geopend te kunnen worden om de scheepvaart de haven te kunnen laten bereiken. Het resultaat is de Tower Bridge, een mooi staaltje van Victoriaans vakmanschap.

In de Tower Bridge Exhibition krijg je een goed beeld van de historie en de werking van de Tower Bridge. Boven op de galerijen heb je een schitterend uitzicht over de stad. Aan de andere kant van de brug zijn de stoommachine kamers, waar de stoommachines staan waar vroeger de Tower Bridge mee werd aangedreven.

Hoewel de Pool of London geen belangrijke haven meer is, gaat de Tower Bridge toch nog regelmatig open. Dit gebeurt vaak 's avonds en dit is een erg mooi gezicht. Kijk op de website of vraag naar de bridge lifts bij de Tower Bridge Exhibition.

Tower Bridge moet je van dichtbij gezien hebben en vergeet zeker de stoommachine kamer niet. Erg de moeite waard. Goed te combineren met de ernaast gelegen Tower of London met de kroonjuwelen, St. Katherine's Dock en de HMS Belfast.

 
Adres:
Tower Bridge
London, SE1 2UP
 
Internet:
Tower Bridge
 
Openingstijden:
1 april - 30 september 10:00-18:30 uur (laatste entree 17:30 uur)
1 oktober - 31 maart 10:00-18:30 uur (laatste entree 17:30 uur)
Gesloten op 24 en 25 December.  
 
Entreeprijzen:
Volwassenen: £5,50 (€7,85)
Kinderen (5-15 jaar): £4,30 (€9,30)
Senioren en studenten:£4,25 (€6,05)

GRATIS entree bij de London Bridge en meer dan 50 andere top attracties! 

 
Openbaar Vervoer:
Metro: Tower Hill, London Bridge
Bus: 15, 25, 40, 42, 47, 78,100, D1, P11, RV1
DLR: Tower Gateway
Boot: Tower Pier
 
Kaart:
 
 

Webdesign © 2005-2006 Excapade Systems & Technologies

Laatste update: