Royal Observatory Greenwich
Greenwich Park, SE10 9NF
 

(c) I Love London.nl

De Royal Observatory is de plaats van de Greenwich Mean Time (GMT) en de "Prime Meridian" en is hiermee één van de belangrijkste historisch wetenschappelijke plaatsen in de wereld. Gebouwd door Sir Christopher Wren in 1675. Door een internationale afspraak is dit het officieele startpunt van elke nieuwe dag, jaar en millenium. Je kunt de tijdbal elke dag zien dalen om 13.00 uur. Bezoekers kunnen tegelijkertijd op het westelijke als het oostelijk halfrond staan, door een been aan beide zijden van de Greenwich Meridiaan te zetten. Het Royal Observatory is een onderdeel van het National Maritime Museum en sinds 1997 door UNESCO op de lijst van Wereld Erfgoederen geplaatst.

De Royal Observatory geeft uitleg over de bizarre fenomenen van tijd, ruimte en astronomie. Het Planetarium laat bezoekers de wonderen van de hemel verkennen. En Flamsteed House, Sir Christoper Wren's eerste gebouw, huisvest London's enige publiekelijk toegankelijke Camera Obscura.

Het Royal Observatory Greenwich ligt in het mooie Greenwich Park. In de directe nabijheid liggen het National Maritime Museum, het Royal Naval College, de Cutty Sark Clipper Ship en het Queen's House.

 
Adres:
Greenwich Park
London, SE10 9NF
Telefoon +44 (0)20 8312 6565 (Opgenomen informatie)
Telefoon +44 (0)20 8858 4422 (Administratie)
 
Internet:
National Maritime Museum
 
Openingstijden:
Dagelijks: 10.00 - 17.00 uur.
In de zomermaanden sluit de Royal Observatory een uur later.
Gesloten van 24 tot 26 december.
 
Entreeprijzen:
De toegang is gratis met uitzondering van speciale tentoonstellingen.
 
Openbaar Vervoer:
DLR: Cutty Sark
Boot: Greenwich Pier
 
Kaart:
 
 

Webdesign © 2005-2006 Excapade Systems & Technologies

Laatste update: