Buckingham Palace
Buckingham Palace Road, SW1A 1AA
 
(c) I Love London.nl Buckingham Palace is de officiële residentie van Queen Elisabeth II. Het is echter niet altijd een paleis geweest. Oorspronkelijk was dit het landhuis van de losbandige "Duke of Buckingham". King George III heeft in 1762 het landhuis gekocht voor zijn vrouw Charlotte. Buckingham House werd toen bekend als de "Queens House". 14 van George III zijn kinderen zijn hier geboren. Toen George IV de troon besteeg, besloot hij om Buckingham House te verbouwen tot een paleis. Hij nam John Nash in dienst om deze verbouwing te realiseren. De oppervlakte van het huis werd verdubbeld door de aanbouw van een nieuwe vleugel in de Franse Neo-klassieke stijl, waar George IV zo van hield. Ook werd Marble Arch gebouwd, om de overwinningen van de koning bij Trafalgar en Waterloo te vieren. De verbouwing liep echter financieel nogal uit de hand, in 1829 liepen de kosten voor de verbouwing op tot bijna een half miljoen pond. John Nash werd toen ontslagen.

Queen Victoria is de eerste vorst die haar intrek nam in Buckingham Palace in 1837. Ze vond echter dat er te weinig slaapkamers waren. Om ruimte te maken voor een nieuwe 4e vleugel werd Marble Arch verplaatst naar de huidige plaats.

Je kunt altijd zien of de Queen thuis is. Als de vlag in top is, dan is ze thuis.

Voor het paleis vindt afhankelijk van de tijd van het jaar dagelijks of om de dag het wisselen van de wacht plaats, een indrukwekkende ceremonie met veel militaire pracht en praal. De ceremonie vindt plaats om 11.30 uur. Zorg er wel voor dat je tijdig aanwezig bent om een goede plek te bemachtigen, zodat je mooie plaatjes kan schieten. Check de website van Changing The Guards voor het actuele schema.

Buckingham Palace is sinds 1993 in de maanden augustus en september, de koninklijke familie is dan op vakantie, gedeeltelijk geopend voor bezoekers. De "State Room", de "Grand Staircase", de troonzaal en verschillende andere delen van het paleis kunnen dan bezocht worden. Men kan ook een kijkje nemen in de "Queens Gallery". Hier hangen schilderijen van o.a. Rembrandt, Rubens en Van Dyck. Het entreegeld dat wordt gevraagd wordt gebruikt voor de restauratie van het door brand getroffen Windsor Castle.

 
Adres:
Buckingham Palace Road
London, SW1A 1AA
Tel: +44 (0) 20 - 7321 2233
Fax: +44 (0) 20 - 7930 9625
E-mail: buckinghampalace@royalcollection.org.uk
 
Internet:
Buckingham Palace
Changing The Guard
 
Openingstijden:
Rondleidingen in augustus en september:
Dagelijks: 9.30 - 16.30 uur
Toegang elke 15 minuten.
 
Entreeprijzen:
Toegangsbewijzen zijn verkrijgbaar bij de kassa bij Canada Gate in Green Park of via Changing The Guard.
Volwassenen: £12,00 (€17,25)
Kinderen (5-17 jaar): £6,00 (€8,65)
Senioren en studenten:£10,00 (€14,30)
 
Openbaar Vervoer:
Metro: Victoria Station, Green Park, St. James' Park
 
Kaart:
 
 

Webdesign © 2005-2006 Excapade Systems & Technologies

Laatste update: