Blackfriars Bridge
Blackfriars Road
 
De brug ligt tussen de Waterloo Bridge en de Blackfriars Spoorbrug. De brug is genoemd naar het Dominicaanse klooster dat zich hier vroeger bevond. (Dominicanen worden vanwege hun zwarte gewaden, in Engeland zwarte broeders genoemd) en loopt nu van de Inns of Court naar Tate Modern.

De eerste verbinding bij Blackfriars, was een stenen tolbrug, die ontworpen werd door Robert Mylne en die in 1769 werd geopend. Toen heette de brug nog William Pittt Bridge (naar de Engelse minister-president William Pitt), maar al vrij snel daarna werd de brug vernoemd naar het voornoemde klooster. De huidige brug, een constructie van stalen bogen werd in 1869 in gebruik genomen.

De brug kreeg internationaal enige bekendheid toen er in 1982 het dode lichaam van de Italiaanse bankier, Roberto Calvi werd aangetroffen. Eerst dacht men aan zelfmoord, later kwam vast te staan dat Calvi vermoord was.

De bouw van de brug is in muurschilderingen weergegeven in een gallerij onder de brug. Van de kant van de Dogget's Pub kun je de gallerij bereiken.

 
Adres:
Blackfriars Road
 
Internet:
N.v.t.
 
Openingstijden:
Blackfriars Bridge is alle dagen geopend.
 
Entreeprijzen:
Gratis.
 
Openbaar Vervoer:
Metro: Blackfriars, London Bridge
 
Kaart:
 
 

Webdesign © 2005-2006 Excapade Systems & Technologies

Laatste update: