Alexander Fleming Laboratory Museum
Peniciline is ontdekt door Alexander Fleming in een klein, stoffig laboratorium in St Mary's Hospital in 1928. Deze ontdekking bracht een revolutie in de medische wereld teweeg en er zijn maar weinig mensen die hier geen baat bij hebben gehad.
Big Ben
De Big Ben is één van London's bekendste gebouwen en ziet er 's avond het spectaculairst uit wanneer de klok is verlicht. Je kunt tevens zien wanneer het parlement zitting heeft, want dan brand er een lamp boven de klok.
Blackfriars Bridge
De brug ligt tussen de Waterloo Bridge en de Blackfriars Spoorbrug. De brug is genoemd naar het Dominicaanse klooster dat zich hier vroeger bevond en loopt nu van de Inns of Court naar Tate Modern.
Britain at War Experience
Beleef London, zoals Londonners de 2e Wereldoorlog beleefden tijdens de London Blitz. De Britain at War Experience laat je de London Blits in al zijn hevigheid beleven. Neem de lift naar de London Underground schuilkelder en zie met eigen ogen de plaats waar duizenden de luchtaanvallen uitzaten.
Buckingham Palace
Buckingham Palace is de officiële residentie van Queen Elisabeth II. Het is echter niet altijd een paleis geweest.
China Town
China Town is het hart van de Chinese gemeenschap in London. Hier vindt je allerlei Chinese winkeltjes en eettentjes.
Cutty Sark Clipper Ship
De Cutty Sark is de laatste en bekendste thee-clipper, welke in 1885 alle records brak.
HMS Belfast
De HMS Belfast deed dienst in de 2e Wereldoorlog en speelde een hoofdrol in het tot zinken brengen van het Duitse oorlogsschip de Scharnhorst en de invasie voor de kust van Normandië.
Houses Of Parliament
Nu beter bekend onder de naam Houses of Parliament, is het "Palace of Westminster" van oorsprong de koninklijke residentie van Edward de Belijder in 1042 . Tegenwoordig zetelt hier het Britse parlement, de House of Commons en de House of Lords.
London Aquarium
Het London Aquarium is één van Europa's grootste aquaria. Met honderden soorten vissen en zeedieren, tentoongesteld in meer dan 2 miljoen liter water, krijg je een goed beeld de boeiende onderwaterwereld.
London Canal Museum
In het London Canal Museum kun je een kijkje nemen in een narrowboat, krijg je een indruk over de geschiedenis van de London canals.
London Dungeon
De London Dungeon kan omschreven worden als een museum van gesimuleerde horror uit het verleden. Je reist terug in de tijd naar de donkere kant van de Europese geschiedenis.
London Eye
De London Eye is met zijn ruim 137 meter ’s wereld grootste observatierad. Tijdens een half uur durende vlucht in een van de 32 hightech capsules krijg je een spectaculair uitzicht over London.
London Planetarium
Het London Planetarium neemt bezoekers al meer dan 40 jaar mee op een reis naar de sterren. Het is het enige planetarium in Europa met een Digistar 3 digitale sterren projector.
London Transport Museum
Het London Transport Museum laat aan de hand van foto's, modellen en gebruikte voertuigen de geschiedenis en ontwikkeling van het vervoer in London zien.
London Zoo
London Zoo in Regent's Park is een van de beroemdste dierentuinen ter wereld en huisvest meer dan 12000 dieren.
Madame Tussauds
Madame Tussauds is naast een wassenbeeldenmuseum, met beelden van alle grootheden en sterren van toen en nu, meer en meer een interactief amusementspark geworden met diverse spectaculaire shows.
National Maritime Museum
In het hart van historisch Greenwich staat het National Maritime Museam. In het museum wordt de geschiedenis van de Britten op zee tentoongesteld. Het is de belangrijkste en grootste collectie in zijn soort.
Queen's House
De Queen's House is gebouwd in 1616 in opdracht van Anne van Denemarken, de vrouw van James I. Het is het meesterwerk van de Engelse architect Inigo Jones.
Royal Naval College
Het Royal Naval College is het meesterwerk van de Engelse barok architectuur, gelegen in een mooie omgeving in het hart van Maritime Greenwich. Het complex is grootendeels door Sir Christopher Wren ontworpen.
Royal Observatory Greenwich
De Royal Observatory is de plaats van de Greenwich Mean Time (GMT) en de "Prime Meridian" en is hiermee één van de belangrijkste historisch wetenschappelijke plaatsen in de wereld.
Shakespeare's Globe Theatre & Exhibition
Het Shakespeare's Globe Theatre aan de oever van de Thames is een reconstructie van het originele openlucht theater welke ontworpen is in 1599. Shakespeare werkte hier en schreef hier veel van zijn beste werken.
Sherlock Holmes Museum
Sherlock Holmes en Doctor Watson woonden op 221b Baker Street van 1881-1904, volgens de verhalen van Sir Arthur Conan Doyle.
Tate Modern
Tate Modern is het nationale museum voor internationale moderne kunst, kunst van na 1900. Het is een onderdeel van de familie van 4 Tate musea, welke allen een deel van de Tate collectie tentoonstellen.
The Clink Prison Museum
Op de plek van de originele Clink Prison, is nu dit museum gevestigd, waar je een beeld krijgt van het middeleeuwse gevangeniswezen.
The Golden Hinde
The Golden Hinde is een mooi, zeewaardige replica van Sir Francis Drake's zeilschip. Het schip is gebouwd in 1973 en heeft meer dan 140.000 zeemijlen afgelegd.
The Old Curiosity Shop
The Old Curiosity Shop is de oudste winkel van London. Het is gebouwd in 1567 en heeft de Grote Brand van 1666 doorstaan.
Tower Bridge
Tower Bridge is één van de meest karakteristieke, herkenbare bruggen ter wereld. De brug is voltooid in 1894, na 8 jaar van bouwwerkzaamheden. Heel veel mensen weten echter niet waarom deze brug is gebouwd en waarom deze brug zo afwijkt van alle andere bruggen in London.
Tower Of London
De Tower is één van de populairste touristische trekpleisers van London. Tegenwoordig is de Tower vooral bekend vanwege de kroonjuwelen die je er kunt bezichtigen.
Westminster Abbey
Westminster Abbey is een waar Middeleeuws meesterwerk. Indrukwekkende gotische architectuur, de schitterend vervaardigde standbeelden, muurschilderingen, schilderijen en tombes en de fantastische glas-in-lood ramen, maken Westminster Abbey tot de meest indrukwekkende kerk van London.